Rapla ühisgümnaasium keelas koolis energiajookide tarbimise

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajooke ei tohi enam tarbida RÜG koolis ega kooli territooriumil.
Energiajooke ei tohi enam tarbida RÜG koolis ega kooli territooriumil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Märtsikuu algusest kehtib Rapla ühisgümnaasiumis uus kodukord, mis sätestab, et õpilastel ei ole lubatud koolis ega kooli territooriumil energiajooke tarbida.

Sellekohane punkt on lisatud õpilaste õiguste ja kohustuste juurde, kirjutab Raplamaa Sõnumid.

Rapla ühisgümnaasiumi direktor Imbi Kalbergi sõnul on sellise punkti lisamine tingitud õpilaste käitumisharjumustest koolis. Nii kooli juhtkond kui ka õpetajad olid märganud, et osa õpilasi tarbib regulaar­selt energiajooke ka koolis viibides.

Ergutavate jookide kahjulikkusest on õpilastele koolitundides räägitud. «Oleme ikka õpilastele rääkinud, millist mõju need joogid avaldada võivad ning tegelikult lapsed saavad ka aru, et need on halvad. Samas on need joogid ju maitsvad,» rääkis Kalberg.

2012. aasta alguses läbi viidud üle-eestilisest koolitoidu­uuringust selgus, et energiajoogid on Eesti õpilaste seas laialt levinud ning laste seas on juba üksjagu neidki, kes joovad energiajooke suisa iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles