Jõukus aitab tervist säilitada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõukad elavad kauem ja kannatavad vähem tervisehädade käes, väidavad Suurbritannia teadlased. Pildli raha.
Jõukad elavad kauem ja kannatavad vähem tervisehädade käes, väidavad Suurbritannia teadlased. Pildli raha. Foto: Caro / Scanpix
Raha abil ei saa küll kõiki haigusi ravida, kuid värskest Suurbritannias tehtud uuringust selgus, et see on hea tervise säilimiseks siiski oluline.

Manchesteri ülikooli teadlase James Nazroo juhitud uuringu tulemuste järgi surevad madalamatest sotsiaalmajanduslikest rühmadest pärit inimesed varem kui nende jõukamad eakaaslased ning kannatavad sagedamini depressiooni, kõrge vererõhu, diabeedi ja ülekaalulisuse all, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Kõige paremini tuleb jõukuse mõju tervisele esile 50.-60. eluaastates, kuid see on oluline ka hiljem, näiteks pensionieas.

Varakult pensionile minemine on inimeste tervisele üldiselt hea, kuid seda vaid kuhul, kui selleks ei sunnita. Sunniviisiliselt töötamise lõpetamine võib negatiivselt mõjutada vaimset tervist.  Kõige parem vaimne tervis on aga nendel pensonäridel, kes lähevad varakult pensionile omal algatusel ja soovil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles