Tubakasuits vähendab lastel antioksüdantide hulka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX
USA teadlased leidsid, et tubakasuitsu sissehingamine vähendab rakukahjustuste eest kaitsvate antioksüdantide hulka laste organismis.
Uuringus osales üle kahe tuhande lapse vanuses 6-18 aastat ning selle tulemusel leiti, et suitsuga kokku puutumine vähendas nende organismis antioksüdantide hulka, kirjutab Healthday.

Mida rohkem leidus laste veres tubakasuitsus sisalduva nikotiini metaboliiti kotiniini, seda vähem oli nende kehas antioksüdante.

«Meil pole veel piisavalt infot ütlemaks, et need lapsed peaksid kaotatud antioksüdantide taastamiseks toidulisandeid tarvitama, aga igal juhul on arukas lastele rohkelt antioksüdante ja teisi tervisele kasulikke toitaineid sisaldavaid puu- ja juurvilju pakkuda,» sõnas uuringut juhtinud Karen Wilson Rochesteri ülikooli meditsiinikeskusest.

Ajalehe Terviseleht võrguversioon kirjutab antioksüdantide kohta, et tegu on bioloogiliselt aktiivsete ühenditega, mis kaitsevad organismi, pidurdavad vananemisprotsesse ning tõrjuvad vähki, põletikke ja südame-veresoonkonna haigusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles