Kümnest piirkonnast kuuele on kiirabi leitud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurem konkurents on kiirabitööle Mulgi-Järvamaa piirkonnas.
Kõige suurem konkurents on kiirabitööle Mulgi-Järvamaa piirkonnas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Senise 54 kiirabipiirkonna asemel jääb tulevikus alles 10 ning esimesele kuuele on teenusepakkujad leitud. Tegemist on piirkondadega, kuhu laekus vaid üks taotlus või kus puudub sisuline konkurents taotlejate vahel.

«Esimesena jõuti otsustamiseks ette valmistada need piirkonnad, kuhu esitas taotluse vaid üks pakkuja või oli üks taotlus tervele piirkonnale ja teine sama piirkonna mõnele osale. Sellisel juhul ei saa samuti rääkida omavahelisest konkurentsist,» teatas terviseameti peadirektor Üllar Kaljumäe. Ta lisas, et lõuna piirkonnale terviktaotlust ei tehtudki ja nii tuli praegu esitada komisjoniliikmetele vaid Valga- ja Võrumaale tehtud taotlused.

Lõuna teeninduspiirkonna erinevatele osadele esitasid pakkumisi Lõuna-Eesti haigla, Valga haigla, Tõrva tervisekeskus ja Viljandi haigla. Pärnu piirkonda taotles Pärnu haigla, Saare teeninduspiirkonda Kuressaare haigla.  Tervet Tartu-Voore teeninduspiirkonda taotleb Tartu kiirabi ja Jõgeva haigla seal sees Jõgeva linna. Lääne-Harju teeninduspiirkonnale esitas terviktaotluse Põhja-Eesti regionaalhaigla, piirkonna osadele aladele lisaks ka Pärnu haigla. Virumaa teeninduspiirkonnale tegi terviktaotluse Ida-Viru kiirabi, Narva haigla esitas taotluse piirkonna ühele osale. Tallinna II piirkonnale laekus terviktaotlus Tallinna kiirabilt.

 «Ülejäänud kolme piirkonna osas on teenust osutada soovijaid rohkem ja seega konkurents suurem. Nii vajab ka nende taotluste ettevalmistamine otsustamiseks  ning hindamine rohkem aega,» lisas Kaljumäe. Kolme piirkonna (Tallinn I, Harju-Viru, Mulgi-Järva) pakkujate taotlused saadetakse komisjoniliikmetele otsustamiseks  hiljemalt märtsi viimasel nädalal. Tallinn I teeninduspiirkonnas konkureerivad Tallinna kiirabi ja Karell kiirabi, Harju-Virus regionaalhaigla, Rakvere haigla ja Eldred OÜ. Sama piirkonna osale kandideerib lisaks ka Järvamaa haigla.  Kõige teravam on konkurents Mulgi-Järva teeninduspiirkonnas, kus tervele teeninduspiirkonnale on neli kandidaati: Tartu Kiirabi, Järvamaa haigla, Viljandi Haigla ja Eldred OÜ.  «Hiljemalt 15. aprilliks loodame jõuda selgusele, kes kvalifitseeruvad teenust osutama, kes mitte,» sõnas Üllar Kaljumäe

Praeguse 54 kiirabipiirkonna asemel jääb tulevikus alles 10 piirkonda. Kiirabi brigaadide arv kasvab seniselt 90-lt 117-ni,  brigaadide asukohtade arv kasvab 54-lt 60-le.  Uue lepinguperioodiga plaanitakse alustada hiljemalt 1. jaanuarist 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles