Gripi tõttu on haiglas olnud 402 inimest

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele. Foto: Sille Annuk

Kuigi grippi haigestumine langes eelneva nädalaga võrreldes 11 protsendi võtta, püsib haigestumise intensiivsus jätkuvalt keskmisel tasemel. Kokku on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 402 inimest.

Eelmisel nädalal jätkas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine langust. Langema hakkas ka gripitaoliste haigestumiste arv. Arstide poole pöördus eelmisel nädalal 6891 haigestunut, neist 44 protsenti olid lapsed.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 514,4. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine  Jõgevamaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal, Põlvamaal, Pärnumaal ja Tartumaal.

Gripi asemel paragripp

Ringlevate viiruste etioloogilises struktuuris on toimunud väikesed muutused, langema on hakanud gripiviiruste ja RS-viiruste osakaal ning kasvama paragripi- ja adenoviiruste osakaal.

Eelmisel nädalal oli gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal 50 protsenti. 

Laboratoorse kinnituse said 61 gripiviirust , neist 55 olid A- ja kuus B-gripiviirus.

Muudest respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavatest viirustest oli haigestumine valdavalt seotud RS-viirusega.

 E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud kokku 402 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles