Võru haigla teel kliinikumi tiiva alla

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti haigla ukse kõrval on juba aastaid silt, mis viitab partnerlusele Tartu Ülikooli kliinikumiga. Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask ei välista, et tulevikus võib Võru haigla olla osa ülikooli kliinikumist.
Lõuna-Eesti haigla ukse kõrval on juba aastaid silt, mis viitab partnerlusele Tartu Ülikooli kliinikumiga. Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask ei välista, et tulevikus võib Võru haigla olla osa ülikooli kliinikumist. Foto: Mirjam Nutov

Haiglavõrku ei ole õnnestunud riikliku sunniga mõistlikult koomale tõmmata, kuid omasoodu liigub protsess ikkagi üle kümne aasta tagasi rootslaste osutatud suunas.

Tartu Ülikooli kliinikum valmistub võtma Võrus Meegomäel asuvat Lõuna-Eesti haiglat oma patronaaži alla ning kaugemas tulevikus võivad kaks haiglat päriselt ühineda.

«Meie haigla ja meie omanikud on huvitatud tihedamast koostööst kliinikumiga, oleme huvitatud kliinikumi investeeringutest meie haiglasse. Meie huvi on, et haiglas säiliksid need erialad ja valveringid, mis meil täna püsti,» selgitas Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask esialgseid plaane, kuid ei välistanud, et kliinikumist võiks tulevikus saada Lõuna-Eesti haigla osanik.

«See koostöö on mõlema huvides ja lõppsuunana võiks, miks ka mitte, olla kliinikumi haigla Meegomäel. Aga see ei ole kindlasti esimene samm, vaid kaugem tulevik,» ütles Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur. «Ma ei räägiks praegu osaluse omandamisest Lõuna-Eesti haiglas – see on nii keeruline tee ja vajab näiteks vabariigi valitsuse volitust, et midagi niisugust teha.»

Tegelikult lehvib juba 2006. aastast Lõuna-Eesti haigla ees kliinikumi lipp ning haigla ukse kõrval olev silt viitab, et tegu on ülikooli kliinikumi partnerhaiglaga. Koostöö üks praegune näide on, et kliinikum korraldab Võrus Meegomäel hemodialüüsi ehk neerupuudulikkuse ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles