Viis levinud viga hommikueine söömisel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikueine söömine.
Hommikueine söömine. Foto: Panther Media / Scanpix

Väljaanne Huffington Post toob välja viis levinud viga, mida hommikueine valmistamisel ja söömisel tehakse.

  1. Liiga vähe proteiini ehk valku – tihti söövad inimesed hommikuks helbeid ja müsli piimaga, kuid jätavad suure osa piima lürpimata. Kui kogu piima ei soovi ära juua, võiks endale juurde praadida muna.
  2. Liiga vähe kiudaineid – hommikusöök peaks rohkem sisaldama kiudaineid (vähemalt 5 grammi) kui valget suhkrut, mis seedib kiiresti ega jäta täiskõhutunnet nagu kiudained.
  3. Puudub kasulik rasv – toit, millel puudub rasv, teeb inimese juba paari tunni pärast uuesti näljaseks. Mitterasvasesse jogurtisse soovitatakse lisada kas pähkleid või marju, et vältida näljatunnet.
  4. Pole piisavalt toitu – kuigi tükike puuvilja sisaldab palju mineraale, vitamiine ning kiudaineid, ei ole see piisav kogus hommikusöögiks. Eine peaks olema vähemalt 300-400 kilokalorit.
  5. Liiga hilja päeval – süüa tuleks tunni aja jooksul pärast ärkamist, mitte hiljem. Mida kauem hommikusöögiga oodata, seda näljasem on sööja.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles