Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2013/03/25/1656392t1hd72f.jpg)
Väljaanne Huffington Post toob välja viis levinud viga, mida hommikueine valmistamisel ja söömisel tehakse.
- Liiga vähe proteiini ehk valku – tihti söövad inimesed hommikuks helbeid ja müsli piimaga, kuid jätavad suure osa piima lürpimata. Kui kogu piima ei soovi ära juua, võiks endale juurde praadida muna.
- Liiga vähe kiudaineid – hommikusöök peaks rohkem sisaldama kiudaineid (vähemalt 5 grammi) kui valget suhkrut, mis seedib kiiresti ega jäta täiskõhutunnet nagu kiudained.
- Puudub kasulik rasv – toit, millel puudub rasv, teeb inimese juba paari tunni pärast uuesti näljaseks. Mitterasvasesse jogurtisse soovitatakse lisada kas pähkleid või marju, et vältida näljatunnet.
- Pole piisavalt toitu – kuigi tükike puuvilja sisaldab palju mineraale, vitamiine ning kiudaineid, ei ole see piisav kogus hommikusöögiks. Eine peaks olema vähemalt 300-400 kilokalorit.
- Liiga hilja päeval – süüa tuleks tunni aja jooksul pärast ärkamist, mitte hiljem. Mida kauem hommikusöögiga oodata, seda näljasem on sööja.