Iga viies Valgamaa rase naine suitsetab

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase naine suitsetamas.
Rase naine suitsetamas. Foto: Panther Media / Scanpix

Tervise Arengu Instituudi (TAI) paikkonna tervisemõjurite uuringust selgub, et iga viies rase naine Valgamaal suitsetab.

Uuringu järgi suitsetasid 2011. aastal rasedad naised kõige rohkem just Valgamaal (20 protsenti). Valgamaale järgnesid 13 protsendiga Lääne-Viru maakond ja Järva maakond. Kõige vähem suitsetasid naised Saaremaal ja Tartumaal (4 protsenti). Keskmiselt suitsetas Eestis rasedatest naistest 7 protsenti.

Rasedusväliselt suitsetab 18 protsenti Eesti naistest. Kuigi Raplamaal on kõige rohkem igapäevaseid suitsetajaid (ligi neljandik), siis raseduse ajal suitsetab neist 11 protsenti. Saaremaal suitsetab igapäevaselt 15 protsenti naistest.

Uuringust selgub, et kahes maakonnas, kus on kõige rohkem raseduse ajal suitsetajaid, ei ole ühtegi suitsetamisest loobumise nõustamiskabinetti.

Meestest suitsetab Eestis 33 protsenti. Kõige rohkem suitsetavad mehed Läänemaal (46 protsenti) ning kõige vähem Saaremal. Kõige rohkem põhjustab kõri- ja kopsuvähk surmasid Raplamaal, kõige vähem Järvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles