Harju maakonnas on kõige halvem perearsti kättesaadavus

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Tervise Arengu Instituudi (TAI) paikkonna tervisemõjurite uuringust selgub, et 2011. aasta seisuga on Harju maakonnas kõige halvem perearsti või -õe kättesaadavus.

Harjumaal on 100 000 elaniku kohta peaaegu kõige rohkem perearste ja -õdesid – ligi 140. Rohkem on perearste ja -õdesid ainult Hiiumaal, kus 100 000 elaniku kohta on üle 140 perearsti ja õe. 

Ent TAI küsitluse käigus selgus, et nende vastajate osakaal, kes pääsesid Harju maakonnas perearsti või pereõe jutule samal või järgmisel päeval, oli 40 protsenti – see näitaja on kõvasti väiksem kui on maakonnas arste. 

Kõige parem perearsti kättesaadavus on 2011. aasta seisuga Viljandimaal – 70 protsenti küsitlusele vastajatest pääsesid samal või järgmisel päeval perearsti juurde. Samas on perearste maakonnas vähem – 100 000 elaniku kohta vähem kui 120.

Keskmiselt on Eestis perearste ja -õdesid 100 000 elaniku kohta üle 120 ning arsti jutule pääses kiirelt 48 protsenti vastajatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles