Ajakirjad levitavad arstide ooteruumides pisikuid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurim osa tellitud perioodika vähenemisest pärineb ajakirjade seast.
Suurim osa tellitud perioodika vähenemisest pärineb ajakirjade seast. Foto: Mihkel Maripuu
Kanadas Newfoundlandi ja Labradori provintsis alustati kampaaniat, mille eesmärk on teavitada inimesi pisikute levikust pealtnäha ohututes argistes olukordades, näiteks arsti ooteruumis.

Nimelt tuuakse kampaanias välja, et ooteruumides leiduvad ajakirjad ja mänguasjad, mida puudutavad sajad inimesed, on haigusetekitajatele ideaalne kasvulava, kirjutab CBC News.

Seetõttu kavatsetakse osades meditsiiniasutustes ooteruumis mänguasjade ja ajakirjade hoidmine keelustada.

Kohalikku võimu esindav doktor Faith Stratton põhjendas otsust sellega, et ooteruumides olevaid asju puudutab lugematu hulk haigeid inimesi.

«Kui lastel on hingamisteede haigused või seedimisega seotud hädad nagu oksendamine, kõhulahtisus või midagi muud taolist, pole nad eriti hoolikad ega jälgi, kuhu oma käsi panevad. Samuti topivad nad asju endale suhu,» kirjeldas Stratton.

«Seega on see hea viis pisikute ühest kohast teise levimiseks,» lisas ta. «Võtke kindlasti ise raamat kaasa.»

Lisaks rõhutatakse kampaanias, et vaatamata aastaajale ja parasjagu levivatele nakkushaigustele on alati oluline regulaarselt seebi ja veega käsi pesta, aevastades või köhides nägu käte või taskurätiga varjata ning haigestudes end korralikult terveks ravida ja seni kodus püsida.

Strattoni sõnul kipuvad inimesed unustama, et eriti oluline on kätepesu enne sööki ja pärast tualetis käimist.

«Need on head harjumused, mida oleme unustama hakanud. Peaksime inimesi julgustama neid jälle oma tavaliste argitegevuste hulka lülitama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles