Hiinas on uude linnugrippi nakatunud juba 95 inimest

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiviirusega H7N9 nakatanud.
Gripiviirusega H7N9 nakatanud. Foto: AFP / Scanpix

Hiina uudisteagentuur Xinhua News Agency teatas, et Hiinas on diagnoositud kokku 95 uue gripiviiruse H7N9 haigusjuhtu, surmade arv on kasvanud 18ni.

Linnugripi tüvega H7N9 haigusjuhtumid on peamiselt leidnud aset Ida-Hiinas. Viimane gripiviirusest põhjustatud surmajuhtum oli reedel, kui ravist hoolimata lahkus Zhejiang maakonnast pärit 69-aastane mees, kirjutab Reuters.

Zhejiangi maakond andis nädalavahetusel teada veel kolmest uuest haigusjuhtumist, kõik kolm patsienti on kriitilises seisus. Ka maakond Jiangsu teatas uuest nakatanust.

Hiina terviseametnikud üritavad leida, kust linnugripi tüvega viirus alguse on saanud. Üle poolte nakatunutest pole enda sõnul eelnevalt kodulindudega kontaktis olnud. Kuniks pole selge, kuidas inimesed viirusega nakatuvad, ütleb Maailma Terviseorganisatsioon (WHO), et ei ole tõendeid kõige murettekitavama stsenaariumi kohta, et viirus inimeselt inimesele levib.

10. aprillil andis terviseamet Eestis teada, et Hiinas sama kuupäeva seisuga laboratoorselt diagnoositud 28 uue gripiviiruse H7N9 haigusjuhtu, millest üheksa on lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles