Haigushüvitiste väljamaksmine venib

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastaks prognoositakse miinuseks juba 29,4 miljonit eurot.
2017. aastaks prognoositakse miinuseks juba 29,4 miljonit eurot. Foto: Toomas Huik

Kui tavapäraselt kulub haigekassal töövõimetushüvitiste välja maksmiseks paar päeva, siis külmad ilmad ja suur haigestunute hulk venitab raha maksmise kuni kolmele nädalale.

«Tavaliselt olen saanud haigusraha hiljemalt nädalaga, aga nüüd kulus täpselt kolm nädalat, kui raha lõpuks üle tuli,» kurtis Taavi Õhtulehele.

«Kevaditi ja sügiseti, kui on suurem haigestumise periood, siis väljamaksete tähtajad venivad pikemaks kui tavapäraselt,» tunnistas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel, kinnitades, et üle seaduses lubatud piiri 30 päeva väljamaksete tegemine ei veni.

«Me oleme maksnud nii ruttu kui võimalik. Suvel võib see aega võtta paar päeva, kui järjekorda pole ja ka praegusel tippajal on 2–3 nädalat maksimum,» ütles Koppel.

Koppeli sõnul teeb haigekassa väljamakseid haiguslehtede saabumise järjekorras, seega ei saa inimesed midagi teha, et haigekassalt hüvitis kiiremini kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles