Ravimiamet tegi arst-homöopaadile ettekirjutuse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homöopaatilised ravimid.
Homöopaatilised ravimid. Foto: Õhtuleht

Ravimiamet kontrollis 27. märtsil arst-homöopaat Inna Kazakova vastuvõturuumi ja tegi inspektsiooni tulemusel ettekirjutuse kõrvaldada kasutusest müügiloata ravimid.

Ravimiameti aktist selgub, et kabinetis oli palju müügiloata homöopaatilisi ravimeid – hinnanguliselt vähemalt 500 erinevat pakendit, millel ei olnud eestikeelse infoga pakendeid, kirjutab Meditsiiniuudised.

Kabinetis olevas kapis olid paber- ja kilekotid erinevate homöopaatiliste ravimitega, millel puudusid andmed tootja ja kõlblikkusaja kohta. Samas olid need kasutatud lastetoidu purkides, millel puudus igasugune märgistus peale ravimi nimetuse, homöopaatilise ravimi graanulid.

Müügiloata homöopaatilised ravimid olid toodetud Venemaal, Ukrainas, Saksamaal, Indias, Prantsusmaal, Lätis jt riikides. Inna Kazakova sõnul on ta preparaate toonud ise Saksamaalt, Indiast, Venemaalt, Ukrainast ja Kreekast. Dokumente ravimite hankimise kohta kohapeal ei olnud. Kazakova sõnul võib osa hankedokumente olla tal kodus, osa aga hävitatud.

Kazakoval puudub ravimite Eestisse sissetoomise õigus, kui ravimid ei ole mõeldud isiklikuks tarbimiseks. Samuti ei ole ravimiamet andnud Kazakovale ühekordset luba müügiloata ravimite sisseveoks ja kasutamiseks.

Nimetatud homöopaatilisi  ravimeid kasutati patsientidel erinevate pikaajaliste haiguste ravimisel ja tervisemurede puhul – nt  köha, nohu, kurgu- ja kõrvavaevused, reumatoidartriit, juhul kui antibiootikumidega ravi ei ole aidanud.

Kuna ravimiseaduse kohaselt laienevad homöopaatilistele preparaatidele ravimitele kehtivad nõuded, siis ravimiamet kohustab Kazakovat kohe lõpetama defektsete ja müügiloata homöopaatiliste ravimite kasutamise ja väljastamise. Ettekirjutuse täitmata jätmise korral kohaldatakse sunniraha 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles