Eriarsti lähtetoetusi laiendatakse Ida-Virumaale ja Pärnusse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru keskhaigla.
Ida-Viru keskhaigla. Foto: Toomas Huik

Ida-Virumaa keskhaiglasse ja Pärnu haiglasse tööle minevad noored arstid saavad hakata taotlema 15 000-eurost lähtetoetust.

Eelmise aasta juunist rakendus eriarsti lähtetoetuse süsteem, mis mõeldud neile noortele arstidele, kes residentuuri lõpetamise järgselt asuvad tööle üld- või kohalikesse haiglatesse või maapiirkonna perearstipraksisesse. Lähtetoetuse suuruseks on 15 000 eurot.

Täiendavalt piiritletakse toetuse taotlemise võimalused töötamisega väljaspool Tallinna ja Tartu linna ning haiglaid. «Eelnõu eesmärk ei ole muuta lähtetoetuse olemust, st toetada töötamist väljaspool atraktiivsemaid keskusi, vaid laiendada toetuse õigusi Ida-Viru keskhaiglasse ja Pärnu haiglasse,» selgitas sotsiaalminister Taavi Rõivas.

Kui varasemalt pidi ühe aasta jooksul peale residentuuri lõpetamist tööle asuma, et toetusele kvalifitseeruda, siis nüüd pikendatakse tööle asumise perioodi viie aastani. Eelnõuga muudetakse ka lähtetoetuse arvestuspõhimõtet. Kui enne sõltus toetuse suurus kalendriaastal toetuse saajate arvust, siis nüüd sätestatakse toetus konkreetse rahasummalise väärtusena, milleks on 15 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles