Prokuratuur hakkab uurima pisitüdruku surma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Prokuratuur alustas kopsupõletikku surnud aastase pisitüdruku juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse, kuna ravikvaliteedi komisjoni arvates hindas pediaater olukorda valesti ja on vähemalt osaliselt lapse surmas süüdi.

Täna alustati ajakirjanduses ilmunud info põhjal kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest, vahendab ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Süüdimõistmisel ootaks Karolina surma põhjustajat ees maksimaalselt kolmeaastane vangistus.

Ravikvaliteedi komisjoni otsuse kohaselt oli perearst aasta ja nelja päeva vanuse Karoliina surmas vähemalt osaliselt süüdi, sest arst jättis tähelepanuta, et vaevalt üheksa kilo kaaluval lapsel oli kõrge palavik, ta ei joonud, ta oksendas ja tal oli kõht lahti.

Just pediaater oleks pidanud taipama, et sellisel lapsel on vedelikupuudus kerge tekkima ja ta vajab meedikute kiiret sekkumist, arst aga soovitas kiirabi kutsumise asemel rahvameditsiini.

Ravikvaliteedi komisjoni esimehe Peeter Mardna sõnul on juhtum nii selge ja ravi puudujääk niivõrd ilmne, et komisjonil polnudki midagi arutada. «Me teeme tervishoiuametile ettepaneku kontrollida kolleegi pädevust tema erialal ja kaaluda tema registrisoleku peatamist, mis tähendab seda, et kui registrisolek on peatatud, kaob õigus arstina töötada kogu Euroopa Liidus,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles