Mardna: inimkond pole eutanaasiaks valmis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna.
Peeter Mardna. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti ja ka kogu inimkond ei ole eutanaasiaks valmis, sest pole ühtseid parameetreid ega ka põhimõtteid, miks seda peaks tegema, ütles arst ja terviseameti järelevalveosakonna juhtivinspektor Peeter Mardna.

Peeter Mardna ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et eutanaasiaks ei ole valmis mitte üksnes Eesti ühiskond, vaid kogu inimkond, vahendab ERR Uudised.

«Ei ole ühtseid parameetreid, miks seda teha, ega ka põhimõtet, miks seda peaks tegema,» sõnas Mardna ja lisas, et 50 aastat tagasi, mil polnud võimalik inimeste vaevusi medikamentide vähendada, oli see küsimus ehk aktuaalsem, kuna inimeste füüsilised ja vaimsed vaevused olid hoopis suuremad.

«Kaasajal me praktiliselt oleme kõikides situatsioonides võimelised valu ära võtma ja ka emotsionaalseid pingeid alandama,» selgitas ta.

Mardna tõi ka välja, et eutanaasia puhul käib jutt inimesest, kes on täie mõistuse juures ja vastutusvõimeline, aga meie ühiskonnas on põhiprobleem nendega, kes ei ole teadvusel ja kelle lootused ravimisel pikemaks ellujäämiseks on nullilähedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles