Eestis välja töötatud vähiravimi kandidaati hakatakse tootma Tallinnas

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskuse juht Riin Ehin.
Vähiuuringute tehnoloogia arenduskeskuse juht Riin Ehin. Foto: Liis Treimann

Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse projektiportfellis oleva emaka limaskesta vähi vastase ravimikandidaadi Virexxa tootmine plaanitakse korraldada Eestis AS Kevelt’is, milleks omanikud uuendavad 8 miljoni euroga ettevõtte ravimitootmisüksust.

Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse (VTAK) juhi Riin Ehini sõnul investeeris rahvusvaheline bioloogiliste ravimite ja diagnostika firma OPKO Health Acquieries Interest VTAKi partnerettevõtte AS Kevelt’i emafirmasse Pharmsynthez  aprill lõpul 46 miljonit eurot. Senised omanikud investeerisid samuti täiendavalt 20 miljonit eurot. 8 miljoni euroga uuendatakse AS Kevelt’i ravimitööstuse üksust, kus hakatakse tootma ravimeid Euroopa ja USA turule.

«Eesti valiti ravimitööstuse asukohaks seetõttu, et siin on tugev koostöö avaliku- ja erasektori vahel vähiuuringutes ning ravimiarenduses,» märkis Riin Ehin.

AS Kevelt’i ja VTAKi vahelises koostöös on arendamisjärgus ka teine ravimikandidaat – Oncohist, mis on suunatud akuutse müeloidse leukeemia raviks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles