Terviseedendaja: Eesti vajaks laste tervise nimel magusamaksu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Kasmel.
Anu Kasmel. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eestis rõõmustatakse, et soomlased magusamaksu tõttu meie juurest maiustusi ostavad, kuid selle asemel peaksime mõtlema Eesti laste ravile kuluvatele summadele ja siingi sellise maksu kehtestama, ütles rahvusvahelise terviseedenduse assotsiatsiooni asepresident Anu Kasmel.

Eelmisel nädalal avaldatud inimarengu aruanne tuletas taas meelde, et eestlaste tervis on kehvem kui võiks, vahendas ERR Uudised.

Saates «Vabariigi kodanikud» arutleti tervist säästva eluviisi üle ning Anu Kasmel ütles, et riik saab tervisekäitumise osas väga palju ära teha ja sotsiaalseid norme kujundada, ta tõi näiteks Soomes kehtestatud magusamaksu, mis toob põhjanaabrid Tallinnasse maiustusi soetama.

«Me tunneme heameelt, et nad toovad oma raha siia, mõtlemata, et tegelikult tõuseb meil diabeedi esinemissagedus samamoodi laste hulgas, me peaks väga nobedasti tegema täpselt sama ja mitte mõtlema, et me saame mingil määral Soome eurosid siia, vaid mõtlema, kui palju eurosid me peame oma laste diabeediravile panema,» rõhutas ta.

Terviseedendaja sõnul on meie riigi probleem see, et iga ministeerium töötab justkui omaette - majandusministeerium vaatab ainult majandust, keskkonnaministeerium keskkonda ja sotsiaalministeerium on justkui ainuke negatiivne, kes raha välja viib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles