Uus linnugripp ei allu mõnede inimeste puhul ravile

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus linnugripp vallandus Hiinas.
Uus linnugripp vallandus Hiinas. Foto: Reuters / Scanpix

Osa uue linnugripi nakkuse saanud patsiente on viirusevastase ravimi suhtes resistentsed, kinnitavad arstid.

Hiinas levima hakanud viiruse H7N9 ravimina kasutatakse Tamiflud, kuid arstid avastasid, et 14 patsiendist kolm, keda Tamifluga Shanghai kliinilises tervisekeskuses raviti, on ravimresistentsed, kirjutab BBC.

Teadlased tundsid ilmnenud tendentsi pärast muret.

Maailma Tervisorganisatsiooni poolt maailma surmavaimaks viiruseks tituleeritud H7N9 avastati Ida-Hiina provintsis Jiangxis. Hiina teadlased ütlevad, et inimestele on viirus kandunud kanadelt, kuigi WHO andmetel ei ole 40 protsenti haigestunutest kodulindudega mingit kokkupuudet olnud.

Esimene juhtum avastati märtsis ja on sellest alates ühiskonnas suurt pahameelt tekitanud, paljud protesteerijad nõuavad liha söömise lõpetamist.

USA Haiguskontrolli- ja ennetuskeskus teatas, et praeguse tüvega linnugripp ei tekita pandeemiat, kuid puudub garantii, et haigus ei muteeru ning alusta seejärel tõsist pandeemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles