Lastehaigla sai täna uue röntgeniaparaadi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus röntgeniaparaat.
Uus röntgeniaparaat. Foto: Tallinna lastehaigla

Täna avati Tallinna lastehaiglas uus röntgeniaparaat, mis on haigla sõnul varasematest võimsam ning ohutum nii töötajate kui laste jaoks.

Aparaadile kulunud 102 000 eurot koguti Tallinna lastehaigla toetusfondi annetajate abiga.

«Et on organisatsioone ja inimesi, kes on nõus panustama laste tervisesse – see kõneleb sellest, et meie ühiskonnas on jätkuvalt hoolivust. Ja see teeb head meelt,» rääkis Tallinna lastehaigla juhatuse esimees doktor Katrin Luts.

Radioloogiaosakonna juhataja doktor Aita Tilga sõnul oli eelmine, 14-aastane röntgenaparaat oma aja ära elanud. «Uus seade on senistest võimsam ning vastab kaasaegsetele kiirgusohutuse nõuetele ja on ohutum ning mugavam nii töötajate kui laste jaoks,» märkis ta.

Lastehaigla toetusfondi juhataja Inna Krameri sõnul on see radioloogiaosakonna jaoks juba viies fondi abiga ostetud aparaat – varem on toetajate abiga hangitud veel üks röntgenaparaat, kaks ultraheliaparaati ning Dicom-jaam. «Vastava kampaania ning toetusfondi sõprade abiga suutsime eelmisel aastal koguda aparaadile kulunud 102 000 eurot. Seega kuulub meie ja laste kui ka lastevanemate tänu taas eelkõige toetajatele.»

Uus röntgeniaparaat kannab nime Siemens Multix Fusion Analog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles