Sage kaalumine võib noorte tervisele kasuks tulla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Oberhaeuser
USAs tehtud uuring näitab, et end regulaarselt kaaluvad teismelised teevad eakaaslastest rohkem sporti ja söövad tervislikumalt.
Need osalejad, kes kaalusid end kord nädalas või sagedamini, kasutasid oma kehakaalu kontrollimiseks tervisesõbralikke meetodeid: nad sõid vähem rämpstoitu, rohkem puu- ja juurvilja ning liikusid rohkem, kirjutab Reuters.

Varasemad uuringud on aga vastupidiseid tulemusi andnud – neist on selgunud, et end sageli kaaluvad teismelised kalduvad suurema tõenäosusega oma kehakaalu mõjutamiseks ebatervislikke meetodeid, näiteks nälgimist või oksendamist valima.

Kõik käesolevas uuringus osalenud neiud olid ülekaalulised või uuringule eelenenud kahe aasta jooksul ülekaalulised olnud. 43 protsenti neist ütles, et kaalub end vähemalt kord nädalas, 57 protsenti teeb seda aga harvemini või üldse mitte.

Uuringut juhtinud California ülikooli pediaatria ja psühhiaatria abiprofessor Kerri N. Boutelle ütles, et sarnaselt täiskasvanutega aitab oma kaalukõikumiste jälgimine teismelistel sellele vastavalt toiduvalikut ja liikumisharjumusi muuta.

Samas hoiatas Boutelle, et liiga innukas kaalumine võib anda märku sellest, et laps pole oma kehaga rahul ning võib kalduda ebatervislike kaalualandamismeetodite suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles