Hambaspaa - veel üks iluteenus?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliinik32 arsti ja hügienisti Piret Kolki sõnul ei ole hambaspaa ilu- ega luksusteenus, vaid tarvilik protseduur suu tervise hoidmiseks.
Kliinik32 arsti ja hügienisti Piret Kolki sõnul ei ole hambaspaa ilu- ega luksusteenus, vaid tarvilik protseduur suu tervise hoidmiseks. Foto: Silja Kaigu
Juuksur ja maniküür pole ammugi ainukesed iluteenused, mille vahel veidi paremat enesetunnet ja välimust ihkav naine või mees valida saab. Hiljuti lisas Tallinna kesklinna ühes uuemas ärikeskuses asuv hambakliinik, Kliinik32 sarnaste poputuste nimekirja hambaspaa.

Hammaste spaahoolitsust teeb Kliinik32-s arst ja hügienist Piret Kolk ning tema sõnul ei ole hambaspaa tegelikult ilu- ega luksusteenus, vaid tarvilik protseduur, mida on vaja suu ja hammaste tervise hoidmiseks. Samas mõtlevad inimesed hambaspaast siiski kui iluteenusest – klientide arv kasvas märgatavalt enne presidendi vastuvõttu ja oodata on, et see tõuseb ka koolide lõpuaktuste eel. Ilmselt ootavad kliendid hambaspaast valgemat naeratust, mis sobiks kenasti lumivalge õhtukleidi või triiksärgi juurde.

Kolk selgitas, et valgendamine, mis kuulub nende plusspaketti, on tõesti esteetika küsimus, kuid tavalise paketi hoolitsused on tarvilikud eelkõige igemehaiguste ja kaariase ennetamiseks. Tervishoiule viitab ka teenuse ametlikus nimetuses sisalduv lühend «SPA», mis tähendab tegelikult suuhügieeni professionaalset abi.

Siiski ei oota hammaste spaahoolitsuse eest 1000 krooni maksnud klienti tavaline hambaarsti külastus - puurima ja auke parandama hügienist ei hakka. Kabinetis on mugav tool, mõnus muusika ja kaks spetsialisti, kes tunni ajaga kõik sööbikud-pisikud suust minema pühivad. Hoolitsuste nimekirja kuuluvad soodapesu, ultraheli ja spetsiaalse pastaga poleerimine.

«Peseme, puhastame ja loome suus täiesti puhta keskkonna. Kõik hambad on lõpptulemusena täiesti puhtad,» kirjeldas Kolk ja lisas, et teine kliinikus töötav hügienist teeb veel igememassaaži.

Plusspakett maksab 2500 krooni ning see sisaldab kahte seanssi, esimese käigus teeb hügienist puhastuse, teise ajal käib keemiline valgendamine. Valgendamisega saavutatav muutus sõltub Kolki sõnul kliendist. Kõik kindlasti Hollywoodi stiilis plakatinaeratust ei saa, kuid varasemast paari tooni võrra valgemad hambad on üsna keskmine tulemus.

Erinevate hoolitsuste kõrval kuulub spaapaketti ka nõustamine.

«Me näeme protseduuri ajal, millised on patsiendi probleemid, mis vigu ta on varem teinud ja saame õpetada, kuidas on õige puhastada ja milliseid vahendeid kasutada. Tutvustame ka uusi hügieenitarbeid, sest on palju neid, kes pole kuulnud hambavahe harjakestest ja isegi hambaniidi kasutamise eesmärk pole inimestele selge,» rääkis Kolk.

Hammaste spaahoolitsust on Kliinik32-st otsima tulnud ka välismaalased, näiteks soomlased ja ameeriklased. Hügienisti teenuste kasutamine korra aastas on nende kodumaal täiesti tavaline, kuid Eesti hambaspaa pakub neilegi üllatusi.

«Kõike seda ei pakuta isegi mitte Ameerikas ega Soomes igal pool,» märkis Kolk.

Spaapaketis pakutavad hoolitsused eraldi midagi erakordset ja ennenägematut pole, küll aga paneb väliskülalisi imestama spetsialistide kokkusobitatud paketi kompleksus. Protseduurid on valitud nii, et terve suu saaks ideaalselt puhtaks.

Kolki kirjelduse järgi peaks klient seansi lõpus toolilt tõustes tundma, mida puhas ja terve suu tegelikult tähendab ning mille poole kodus hambaid harjates püüelda tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles