Tervishoiuühendused soovivad alkoholivaba laulupidu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levinuimad nimed on Rein ja Tiina.
Levinuimad nimed on Rein ja Tiina. Foto: Toomas Huik.

Arstide liit kutsub koos mitme teise ühendusega üles laulu- ja tantsupeo korraldajaid, esinejaid ja pealtvaatajaid pidutsema ilma alkoholita.

Lisaks arstide ja perearstide liidule ühinesid üleskutsega ka lastekaitse liit, Eesti Terviseedenduse Ühing, Tartu Ülikooli akadeemik Ain-Elmar Kaasik ja dirigent Aarne Saluveer.

Ühendused pöörduvad ka kõikide maakondlikest laulupidudest osavõtjate poole, et ka need peod jääksid alkoholist vabaks.

«Meie rahvas on väike ja iga alkoholi tõttu kaotatud elu ohustab meie kestmist. Alkoholi liigtarvitamine on Eestis väga tõsine probleem,» tõdesid ühendused üleskutses nin tõid näiteks, et Eesti on Euroopas juhtpositsioonil nii alkoholitarbimiselt inimese kohta kui alkoholist põhjustatud haiguste ja vigastussurmade poolest.

«Meie lapsed joovad alkohoolseid jooke üha rohkem ja alustavad sellega aina nooremas eas.»

«Eesti rahva ja kultuuri säilimise üks võimsamaid sümboleid on laulupidude traditsioon. Sellesuvisel laulu- ja tantsupeol ÜhesHingamine on ligi 37 000 osalejat, neist rohkem kui kolmandik lapsed. Näitame oma lastele head eeskuju ja jätame lauluväljakul ja tantsuplatsi ääres alkohoolsed joogid joomata.»

Kaks aastat tagasi toimunud noorte laulupidu õnnestus ühenduste hinnangul ilma alkoholita suurepäraselt. «Eestlased võivad ju olla mitte just kõige kuumema verega rahvas, aga oma pühal peol ei vaja me muid tujutõstjaid peale laulu ja tantsu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles