Terviseamet hoiatab Joaoru rannas suplejaid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaoru puhkeala.
Joaoru puhkeala. Foto: Narva linnavalitsus

Terviseameti teatel ei vasta Narva Joaaru ranna suplusvee proovid nõuetele ning amet juhib suplejate tähelepanu halvenenud veekvaliteedile. Nii neljandal kui ka kümnendal juunil võetud proovides ületavad bakterid soole enterokokkide lubatud piirnormi.

Kuigi piirnormi ületused ei ole suured, tasuks olla ettevaatlik, sest tõenäosus tõvestavate mikroorganismide esinemiseks vees on suurenenud, teatab Terviseamet.

Kuna bakterid võivad põhjustada seedetrakti haiguseid, siis tuleks vältida vee allaneelamist. Ettevaatlikumad peaksid olema eelkõige tundlikumad ja nõrgema immuunsüsteemiga inimesed.

Supluskoha valdaja tegeleb suplusveekvaliteedi halvenemise põhjuste välja selgitamisega ja võimalike reostusallikate tuvastamisega.

Vee vastavust nõuetele määratakse kahe mikrobioloogilise näitaja - soole enterokkkide ja Escherichia Coli bakterite ning visuaalse kontrolli alusel. Soole enterokokid ja E. coli on tavalised ja levinud bakterid, kes elavad inimeste ja teiste soojavereliste loomade soolestikus. Kuna need bakterid võivad elada lühikest aega ka väliskeskkonnas, on nad head indikaatororganismid vees võimaliku hiljutise fekaalse reostatuse määratlemisel. Mida suurem on nende kahe bakteri sisaldus vees, seda suurem on tõenäosus, et vees võib olla ka nn halbu mikroorganisme.

Narva Joaoru veekvaliteedi tulemustega saab tutvuda Terviseameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles