Laulupeo korraldajad piiravad alkoholi müüki suurüritusel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu 1997. aastal.
Laulupidu 1997. aastal. Foto: Peeter Langovits

Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus tervitab arstide üleskutset alkoholiga mõistlikult ümber käia ning piirab seetõttu alkoholi müüki, kuid seda täielikult suvisel suurüritusel siiski ei keelata.

Sihtasutuse pressiesindaja Kristo Mäe kinnitas Postimees.ee’le, et alkoholimüük toimub suurüritusel vägagi piiratud alal.

«Tervitame igati arstide üleskutset ja kutsume peole tulijaid ka ise alkoholiga mõistlikult ümber käima,» ütles sihtasutuse juhataja Aet Maatee.

Arstide liit kutsub koos mitme teise ühendusega üles laulu- ja tantsupeo korraldajaid, esinejaid ja pealtvaatajaid pidutsema ilma alkoholita.

Lisaks arstide ja perearstide liidule ühinesid üleskutsega ka lastekaitse liit, Eesti Terviseedenduse Ühing, Tartu Ülikooli akadeemik Ain-Elmar Kaasik ja dirigent Aarne Saluveer.

«Sellesuvisel laulu- ja tantsupeol ÜhesHingamine on ligi 37 000 osalejat, neist rohkem kui kolmandik lapsed. Näitame oma lastele head eeskuju ja jätame lauluväljakul ja tantsuplatsi ääres alkohoolsed joogid joomata,» seisab nende pöördumises.

Sihtasutus täielikult alkoholimüüki suvisel suurüritusel siiski ei keela, küll aga piiratakse sortimenti lahja alkoholiga ning sedagi saab osta rangelt piiratud alal.

«Plaanime lauluväljakule ja Kalevi staadionile piiratud alasid, millesse pääsemist jälgivad ka turvatöötajad. Peopaikades on lubatud vaid lahja alkoholi müük ja sedagi piiratud alal,» rääkis Maatee.

Laulu- ja tantsupeo kodulehel on lisaks teistele ettevõtetele suurürituse toetajate seas ka A. Le Coq, mis on Eesti suuremaid karastusjookide, õllede ja muude lahjade alkoholide tootjaid.

Oma kodulehe andmeil «teeb A. Le Coq Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega koostööd 2001. aastast. Mitmel aastal on firma Eesti laulu- ja tantsupeo ning Noorte laulu- ja tantsupeo korraldamisel pannud peasponsorina õla alla meie rahva suuremate sündmuste õnnestumisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles