Hiiu ravikeskuses alustati koduõendusteenuse pakkumisega

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu ravikeskus hakkas pakkuma koduõendusteenust. Foto keskel seisavad Erki Korp ja Jaanus Vool.
Hiiu ravikeskus hakkas pakkuma koduõendusteenust. Foto keskel seisavad Erki Korp ja Jaanus Vool. Foto: SA Hiiu Ravikeskus

Täna tähistati Hiiu ravikeskuses koduõendusteenuse käivitumise algust, mida pakub Medicumi tütarettevõte OÜ Koduõde.

OÜ Koduõde juht Teisi-Ilve Remmeli sõnul pakutakse teenust ravikeskuse klientidele, kuid eesmärgiks on lähiajal avada terviseõe iseseisev vastuvõtt ja pakkuda tervishoiuteenust kõikidele nõmmelastele.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul on mõlemad teenused linnaosale tähtsad, sest ravijärjekorrad on pikad ja kiirest ligipääsust esmatasandi tervishoiuspetsialistidele – koduõdedele ja terviseõdedele – on suur puudus. «Seda tüüpi ettevõtlus on Nõmmele vajalik ja teretulnud, sest aitab edendada tervise- ja hooldusabi kvaliteeti tervikuna ja parandada nõmmelaste ligipääsu tervishoiuteenustele,» lisas linnaosavanem.

Koduõendustegevus toimub tihedas koostöös patsiendi perearstiga ja teenuse osutamise aluseks on pere- või eriarsti saatekiri. Terviseõe iseseisvale vastuvõtule saatekirja vaja ei ole.

«Eakas nõmmelane ei peaks ootama  pikkades ravijärjekordades, vaid esmase, terviseõe arvamuse, saab edaspidi siitsamast – Hiiu ravikeskusest. Vajadusel konsulteerib terviseõde perearstiga, kes võib määrata täiendavaid uuringuid või pikendada kroonilist haigust põdeva patsiendi retsepti. Täiendava näidustuse puhul suunab perearst inimese konsultatsiooniks Medicumi eriarsti juurde,» rääkis Medicumi juhatuse esimees Jaanus Vool.

Hiiu ravikeskus renoveeriti veidi enam kui aasta tagasi eurotoetuste abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles