Eestisse jõudis Euroopas ainulaadne sünnitust imiteeriv nukk

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnitusstimulaator.
Sünnitusstimulaator. Foto: Tallinna tervishoiu kõrgkool

Tallinna tervishoiu kõrgkool sai sellel nädalal kätte Euroopas ainulaadse ning senisest kõrgkvaliteetsema kõneleva ja sünnitust täpselt imiteeriva sünnitussimulaatori Noelle ning enneaegse ja ajalise vastsündinu nuku.

Ämmaemanduse õppetooli juhataja Silja Mets-Oja sõnas, et uue sünnitussimulaatori näol on tegemist reaalsuse nii ligilähedase simulatsiooniga, kui üldse võimalik, teatas Tallinn tervishoiu kõrgkool

Õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp selgitas, et sünnitussimulaatori puhul on tegemist hetkel Euroopas ainulaadse uue põlvkonna mudeliga, mis võimaldab imiteerida erinevaid ämmaemandus- ja õendusabi olukordasid ja lahendada situatsioonülesandeid. Kõneleva ja ennast väljendava mudeliga saab mõõta ja jälgida sünnitaja, loote ja vastsündinu elulisi näitajaid, simuleerida sünnitust ja sünnitusjärgset perioodi ning erinevaid toiminguid nii ajalise kui ka enneaegse vastsündinuga.

Galina Sepp, Arthromed OÜ juhatuse liige ja sünnisimulaator nuku maaletooja sõnas, et «Tegemist on niiöelda sünnitussimulaatorite kuumima sõnaga, sest see simulaator on motoriseeritud ning võimaldab mängida läbi paljusid situatsioone.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles