Rõivas: tervena elatud aastaid vähendas ka kriis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Taavi Rõivas
Sotsiaalminister Taavi Rõivas Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Sotsiaalminister Taavi Rõivase sõnul on tervena elatud aastate vähenemisele kaasa aidanud majanduskriis ning krooniliste haigete hulga suurenemine.

Eelmisel aastal langes tervena elatud eluiga meestel 0,9 võrra 53 aastani ja naistel 0,7 võrra 57 aastani, seejuures on tervena elatud aeg vähenenud juba kolm aastat järjest, vahendab ERR Uudised.

Sotsiaalminister Rõivas ütles neid näitajaid kommenteerides, et rahvastiku tervise arengukava tegevusi ja tulemusi on mõjutanud alates 2008. aasta lõpust Eestisse jõudnud globaalne majandussurutis ning märkis samas, et kuigi tervena elatud aastate arv väheneb, on rahva keskmine eluiga siiski tõusnud.

«Pikem eluiga tähendab suuremat krooniliste haigete hulka – vanusega kasvab vajadus arstiabi järele ning mis seal salata, on ka pikemalt aega olnud ebatervislikult elada,» rääkis minister.

Rõivas rõhutas ka, et tervena elatud eluea pikendamine sõltub suuresti inimeste enda suhtumisest, kuna tervis ei tule ainult arstikabinetist ja kroonilistele haigustele pannakse sageli algus ise suitsetamise, istuva elulaadi, ebatervisliku toitumise ja alkoholi kuritarvitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles