Lugeja küsib: mis põhjusel kulmukarvad üleöö välja langevad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugeja Janete soovis teada, mis põhjusel võivad normaalse tihedusega kulmud üleöö väga hõredaks jääda. «Ärkasin hommikul ehmatusega üles, kui avastasin, et mul olid alles vaid mõned üksikud kulmukarvad, padjal oli neid ikka päris palju. Milles asi ja kas need kasvavad tagasi?» uuris lugeja.

Vastab Tartu ülikooli kliinikumi nahahaiguste kliiniku dermatoveneroloog Ene Pärna.

Ma ei ole küll ise otseselt sellise juhtumiga kokku puutunud, et õhtul on veel kulmud alles ning hommikul enam ei ole. Kindlasti peab õige diagnoosi panemiseks inimest nägema ja diagnoosist lähtuvalt otsustatakse siis edasine ravi.

Kulmude väljalangemine võib olla noore inimese puhul tingitud näiteks mõne ravimi kõrvaltoimest või hormonaalsest häirest. Kulmude väljalangemist võib põhjustada ka koldeline alopeetsia ehk laiguline juustekadu, mida esineb harva ja pigem naistel. Koldelise juuste väljalangemise korral tekivad pähe juustevabad laigud, kuid mõnikord võib näha karvadeta laike ka habeme ja kulmude piirkonnas.

Kilpnäärme alatalitluse korral langevad kulmukarvad külgedelt välja. Nii juuksed kui ka kulmukarvad võivad välja langeda karvanääpsude kahjustuse tulemusena.

Juuksed ja kulmud muutuvad hõredamaks vanemas eas. Noorel inimesel peaksid kulmud kindlasti tagasi kasvama. Antud juhul soovitan arsti poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles