16-aastase Rapla poisi surma asjaolusid ei avalikustata

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Terviseamet algatas 20. märtsil menetluse, et uurida 2. märtsil Tallinna lastehaiglas kõhuaordi lõhkemise tõttu surnud noormehe juhtumit. Terviseameti järelevalveosakond on menetlust lõpetamas, kuid ei saa noormehe surma asjaolusid avalikustada.

«Oleme menetlust lõpetamas, kuid kuna noormehe perekond ei ole nõus info avaldamisega, ei saa me ekspertiisi tulemusi avaldada,» ütles terviseameti sisekommunikatsiooni spetsialist Kairi Pikk Postimehele.

Pikk lisas, et sotsiaalministeeriumi juures asuv tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon on uurimise lõpetanud. Ekspertikomisjoni juhi Marika Väli sõnul ei saa ka nemad lapsevanemate nõusoleku puudumise tõttu noormehe surma asjaolusid avalikustada.

Terviseameti kinnitusel on 16-aastase Rapla noormehe surm erakordne juhtum, kuna viimase 50 aasta jooksul pole Eestis diagnoositud kõhuaordi lõhkemist ühelgi nii noorel patsiendil. Nooruk oli kõhuvalude ja oksendamise tõttu korduvalt nii perearsti, kiirabi kui ka Rapla haigla poole pöördunud.

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon menetles mullu 132 kaebust. Tuvastati 31 viga, neist arstliku tegevuse vigu oli 25 ning vajakajäämisi suhtlemises, dokumenteerimises, töökorralduses jmt oli 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles