Alaealised võidakse kaasata alkoholi katseoste tegema

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett väikepoes.
Alkoholilett väikepoes. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kui siseministeeriumi ettepanek leiab toetust, võib järelevalveorganitel tekkida võimalus kaasata alkoholi prooviostudele alaealisi, et tõhusamalt tuvastada vägijookide keelatud müüki alaealisele.

Just sellise soovituse andis siseministeerium kaasa põllumajandusministeeriumile, kes on parasjagu kooskõlastamas uue alkoholiseaduse väljatöötamiskavatsust.

«Kui seadust muuta nii, et testoste saavad teha ka alaealised, siis meie seisukoht on, et see on täiendav meede ja võimalus alkoholimüüjaid kontrollida,» rääkis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Jenny Jakobson ERRi uudisteportaalile.

Jakobson, kelle sõnul on nende ettepaneku eesmärk kaitsta alaealise tervist ja keskenduda täiskasvanute ning müügipunktide vastutusele võtmisele, rõhutas, et alaealise alkoholi prooviostu saaks teha vaid väga kindlate reeglite järgi nii, et selle üle on selge kontroll, kuidas, kes ja millal ostu saab teha, ning loomulikult peab täiskasvanud ametnik olema sellesse tihedalt kaasatud.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika osakonna spetsialist Epp Joala on skeptiline, et sellise võimaluse sissekirjutamine seadusesse realiseeruks, kuna varem on sellist tegevust peetud kuriteo matkimiseks ning see on olnud keelatud, kuid samas nõustub, et alaealiste ligipääs alkoholile on probleem ja selle tuvastamine tuleks efektiivsemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles