Värvilised pesukapslid põhjustavad üha sagedamini lastele mürgistusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viimase poole aasta jooksul on märkimisväärselt suurenenud laste mürgistusjuhtumite arv, mille on põhjustanud kommi või mänguasja meenutavad erksavärvilised pesukapslid.

Värvilistes pakkides pesugeelid on alates möödunud aasta detsembrist põhjustanud rohkem kui 30 mürgistusjuhtumit ning pooled õnnetustest juhtuvad alla kolmeaastaste lastega, kes mänguasja või kommi meenutava pakendi suhu panevad või lõhkeb see nende käte vahel, vahendab ERR Uudised.

Sihtasutuse Tallinna lastehaigla kinnitusel saavad haiglasse jõudnud lastest 80 protsenti mürgistuse just kodus.

«Kuna see sisu on siiski niivõrd kõrges kontsentratsioonis pesuvahend, mille täpseid toimeid me kahjuks veel ei tea, siis need tervisekahjustused on päris laiad,» rääkis mürgistusteabekeskuse juhataja Mare Oder.

Tema sõnul on pesukapslid laste organismi sattudes tekitanud tõsiseid söövitusi nii söögitorus kui ka suus ning kui laps pesukapsli sisuga kokku puutub, tuleks talle väikeste sõõmude kaupa vett joota ning arstiga ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles