Suhkur aitab põlvevalu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee ja suhkru lahuse süstimine võib vähendada põlvevalu.
Vee ja suhkru lahuse süstimine võib vähendada põlvevalu. Foto: Mihkel Maripuu

Teadlased avastasid, et suhkrulahuse süstimine põlve võib vähendada krigisevate liigeste valu ja aidata neid taastada ning seega ravida osteoartriiti.

Wisconsini ülikooli teadlaste tehtud uuringust selgub, et suhkru ja vee lahus vähendab liigeste valu ja kangust ning stimuleerib keha loomulikke paranemisprotsesse, teatab The Local. Lahus toimib leebe ärritajana, tekitades põlves kerge põletiku. Põletik ei tekita tõsist kahju, kuid stimuleerib rakkude tekkimist, mis aitavad artriidi põhjustatud kahjustusi ravida.

Lahus, mida arstid kasutavad, koosneb veest ning sisaldab kümnest kuni kahekümne viie protsendini dekstroosi ehk glükoosi. Dekstroosi kasutatakse seetõttu, et see on odav, lihtsasti kättesaadav ning ohutu. Proloteraapia nime all tuntud ravi aitab kehal toota fibroblaste ehk rakke, mis ehitavad ja aitavad säilitada sidekudet.

Praegu katsetatakse seda ravimeetodit ka kroonilise seljavalu ja niinimetatud tennise küünarnuki puhul.

Suurbritannia artriidiuuringute (Arthritis Research UK) direktor, professor Alan Silman ütles, et kuigi mõned «ärritamisravid» võivad olla efektiivsed, on tarvis teha veel mitmeid uuringuid, enne kui seda meetodit patsientidele soovitada saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles