Uue gripi infotelefonil helistab umbes 20 inimest päevas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Seoses uue gripi levikuga avatud infotelefonile helistab keskmiselt 20 inimest päevas.

Tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja ütles BNSile, et päevadel, mil lisandub mõni uus seagrippi nakatanu, võib infotelefonile helistajate hulk tõusta tunduvalt üle 20. Ka rahulikumal ajal kasutab infotelefoni võimalust vähemalt kümme inimest päevas.

Tavaliselt helistavad need, kellel on ees mõni välisreis.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab kõigil, kes on saabunud välisreisilt riikidest, kus esineb uue gripiviiruse A(H1N1) riigisisene levik, või olnud kontaktis haigetega, jälgida järgneva seitsme päeva jooksul oma tervist. Kui palavik peaks tõusma üle 38 kraadi, millega kaasnevad kas köha, nohu või liigese- ja lihasvalud, siis tuleb helistada kohe perearstile, kellele tuleb kindlasti rääkida ka oma viimasest reisist või võimalikust kokkupuutest inimesega, kellel on laboratoorselt kinnitatud uus gripp.

Nakkushaiguste labor on uurinud praegu kokku 29 inimese proove uuele gripile, neist positiivse vastuse on saanud neli proovi. Kahel juhul on nakkus toodud kaasa reisilt Ameerika Ühendriikidesse, kaks nakatunut said viiruse haigega kokkupuute järel Eestis. Kõik kolm nakatunut paranesid ja meedikud lubasid nad koju.

Maailmas on kinnitatud 27 904 uue gripi haigusjuhtu, haigestunuid on kokku 76 riigis. Euroopas on uue gripi haigusjuhtudest teada andnud 26 riiki.

Gripiteemaliste küsimuste korral võib helistada tervisekaitseinspektsiooni gripi infotelefonile numbril 510 2270. Küsimustele vastatakse igal tööpäeval kell 8-17. Helistamisel kehtib tavaline paketipõhine kõneminuti hind.

Väljaspool tööaega ja puhkepäevadel vastab gripiteemalistele küsimustele perearsti nõuandetelefon 1220.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles