USA ravimiamet: mentoolisigaretid on tavalistest hullemad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mentooliga sigaretid kaovad.
Mentooliga sigaretid kaovad. Foto: Toomas Huik / Postimees

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) otsib võimalust, kuidas mentoolisigarettide müüki piirata.

FDA hinnangul on mentoolimaitselised sigaretid sama mürgised kui tavalised, kuid neid hakatakse kergemini suitsetama ning loobumine on raskem, teatab BBC. Samuti arvab FDA, et mentoolisigaretid on üks väheseid tubakatööstuse osi, kus läbimüük suureneb ning on tellinud selles osas lisa-uuringuid.

Lisaks leiti FDA läbiviidud uuringust, et mentooli jahutavad ja anesteetilised omadused muudavad nende maitse pehmemaks ning suitsetajatele selle võrra ahvatlevamaks.

Uuringu kokkuvõttest käisid läbi ka mõned tunamullu läbi viidud uuringu järeldused, mille kohaselt oleks rahva tervisele kasulik mentooliga sigarettide keelustamine.

Tubakatööstuste arvates ei ole aga mentoolisigarettidele teistsuguseid regulatsioone tarvis.

Mõned terviseametnikud on FDA tegevusetuse hukka mõistnud. «FDA tegevusetus seab ohtu rahva tervise ning on eriti kahjulik haavatavatele noortele ameeriklastele ja afro-ameeriklastele,» oli kirjas nende ühises avalduses.

USA terviseameti varasemast uuringust selgub, et umbes veerand valgenahalistest suitsetajatest eelistab mentooliga sigarette ning koguni 70 protsenti afro-ameeriklastest suitsetavad mentoolisigarette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles