New Yorgi arstid pakuvad ülekaalulistele puuviljade ostmiseks kuponge

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arstid pakuvad «retseptiravimina» 1,5 euroseid kuponge, et julgustada ülekaalulisi poest rohkem puu- ja juurvilju ostma ja oma ülekaaluga võitlema.

Puu- ja juurvilja retseptiprogrammiga (FVRx) alustavad Lincolni ja Harlemi haiglad, kirjutab Medical Daily.  Programmi käigus pakuvad arstid 1,5-euroseid (kaks dollarit) paberkuponge ülekaalulistele ja rasvunud patsientidele.

«Meie toidukeskkond koosneb suures osas töödeldud toidust, rasvast, suhkrust ja soolast, mis omakorda soodustavad rasvumise, diabeedi, südamehaiguste, insuldi, vähi ja teiste krooniliste haiguste teket,» ütles tervishoiu volinik Thomas Farley. «Puu- ja juurvilja retseptiprogramm on loodud olukorra parandamiseks, patsiendid saavad kupongiga külastada 142 maheturgu ja osta puu- ja juurvilju, mis aitavad neil tervena püsida,» lisas mees.

FVRf-ga tegi algust mittetulunduslik ühing Wholesome Wave, mis aitab madalapalgalistel soetada endale kohalikku värsket kraami. Programm sai loodud ka osaliselt selletõttu, et kaasa aidata toitumisharjumuste parandamisele laste seas, keda on rasvunute hulgas väga palju, ja kes sageli tunnevad ka oma kehakaalu pärast piinlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles