Nutitelefonid vigastavad pöidlaid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid võivad rikkuda kasutajate pöidlaid.
Nutitelefonid võivad rikkuda kasutajate pöidlaid. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mobiilsideoperaatori O2 tehtud uuringust leiti, et nutitelefonide pealetungi tõttu on viimase viie aasta jooksul ligi pooled Suurbritannia elanikud kannatanud pöidlavigastuste käes.

Kaks britti viiest on kogenud selle ajal vältel teatavat ebamugavust või valu pöidlas, rohkem kui pooled kaeblesid, et tunnevad pöidlas väsimust nutitelefoni kasutades, kirjutab The Telegraph.

O2 uuringus avastati, et tänu aina rohkematele funktsioonidele seadmetel kasutab keskmine britt oma telefoni peaaegu tund aega päevas – välja arvatud aeg, mis kulub sõnumite kirjutamiseks ja kõnede tegemiseks.

Üle 40 protsendi vastanutest ütlesid, et nad peaksid oma pöidlale andma vahepeal puhkepause, kaks kolmandikku soovisid, et nende pöidlad oleksid kiiremad ja osavamad. Käeterapeut Nicola Goldsmith selgitas: «Ma näen ainult, et pöidla kasutamine ja pöidlavigastuste arv kasvavad.»

«Pöialt kasutatakse kiireteks tegevusteks rohkem kui kunagi varem. Näeme, et seadmetega seotud vigastused kasvavad ja on aeg anda pöidlale abikäsi,» lisas ta.

Selleks, et klientide pöidlaid treenida, lõi O2 nn pöidlakangi (thumbells – ingl. k.), mis aitab nende vastupidavust ja lihast treenida. Kokkuvõttes saab nii kauem oma nutitelefoni ekraani puudutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles