Kõrri nõelata saanu ei vaja alati kiirabi

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvisel ajal õuelaual seisev joogiklaas meelitab ligi mesilasi ja herilasi ning seetõttu tuleb arstidel igal suvel aidata neid, keda väiksed tiivulised on kõrri nõelanud.


«Putuka nõelamisel võib allergilise reaktsioonina tekkida eluohtlik kõriturse,» selgitas Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna juhtaja Kristiina Põld. Kui on teada, et nõelata saanu on selle putuka suhtes allergiline, siis on arsti sõnul mõistlik kutsuda võimalikult kiiresti kiirabi. «Mitteallergilistel inimestel oleks mõistlik enne olukorda veidi jälgida,» rääkis arst.

Ta soovitas võtta suu kaudu sisse allergia­vastane ravim, mis on saadaval käsimüügis. Valu leevendamiseks võib Põllu sõnutsi tarvitada samuti käsimüügis olevaid valuvaigisteid. «Võib imeda ka jääkuubikuid ning alles kaebuste tekkimisel ostida meditsiinilist abi,» jagas doktor Põld näpunäiteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles