Putukahammustuste vastu elektrilaenguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügelust vähendavat Clicki saab kasutada mitu aastat.
Sügelust vähendavat Clicki saab kasutada mitu aastat. Foto: Toomas Tatar

Kõige lihtsam moodus leevendada putukahammustustest tekkivat sügelust on pöörduda looduslike vahendite poole, sest paljud neist sisaldavad jahutavat mentooli ja kamprit või nahka rahustavat kummelit ja saialille.

Proviisor Kärol Tengi lemmikvahend on aga Click. «See on selline toode, mis annab väikese elektrilaengu – töötab sarnasel põhimõttel nagu vanasti gaasisüütajad,» selgitas Teng. Click lööb sügeleva punni suuremale alale laiali ning seetõttu sügelus väheneb ja hajub kiiremini.

Putukahammustusest tekkinud punnile tuleks anda viis kuni kaheksa korda «särtsu». «See on väga pikaajaline toode, minul on olnud see kuus aastat vähemalt,» lisas Teng. Samas mainis ta, et Click ei sobi väga õrna ja tundliku naha puhul ega väikesele lapsele.

Kui putukahammustus läheb mädanema, tuleks seda ravida samamoodi nagu väikest haava. Samuti tuletas Teng meelde, et antiseptikut tuleks kasutada ka puugihammustuse korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles