Turistid toovad kuurortlinnade haiglatele suviti lisatööd

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traumapunkt.
Traumapunkt. Foto: Liis Treimann

Kuurortlinnades ja suuremates haiglates palgatakse suvisel puhkuste ajal juurde abiväge puhkavaid arste asendama ja ka arvukaid turiste teenindama.

«Meie jaoks sellel ajal, kui kõik inimesed tahaksid puhkusele minna, töömaht kasvab kordades, aga kuna see on igal aastal niimoodi olnud, siis on meil teatud kogemused, kuidas tööd paremini planeerida,» rääkis Pärnu Haigla juhatuse esimees Urmas Sule «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERR Uudised.

«Esimene asi, mis me tegime siin umbes 10 aastat tagasi, oli, et hakkasime planeerima valvegraafikuid suveks ette juba veebruarikuus,» märkis ta.

Ka Saaremaal liigub suviti palju turiste, mistõttu on Kuressaare haigla erakorralise meditsiini osakonnal (EMO) mõni päev rohkem tööd – palju on kukkumisi, purjus peaga saadud traumasid ja halvasti lõppenud vettehüppeid, aga ka luumurde ja õnnetusi lastega, nii et haigla on kasutanud suviti arstitudengite ja arst-residentide abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles