Hoiatusest hoolimata seatakse lapsed ostukärudes ohtu

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps ostukärus Prisma toidupoes.
Laps ostukärus Prisma toidupoes. Foto: Lugeja foto

Toidupoodide siseraadiotes kõlab teavitus, milles palutakse, et lapsevanemad sõidutaksid mudilasi ostukärudes vaid selleks ette nähtud kohal, kuid kahjuks ei hooli kõik lapsevanemad sellest teatest.

«Paraku ei näi kõik lapsevanemad tõesti oma lapse ohutusest piisavalt hoolivat. Oleme pannud ka turvatöötajatele südamele, et nad taolisi olukordi märgates lapsevanemale ütleksid, et laps kindlasti turvaliselt käru istmele paigutataks,» selgitas Prisma peremarketi pressiesindaja Kadri Lainas. «Kindlasti oleks abi sellest kui ka teised poekülastajad taolisi juhtumeid märgates lapsevanemate tähelepanu lapse ohutusele juhiksid,» lisas Lainas.

Selveri pressiesindaja Annika Vilu on varem kinnitanud, et traagilise lõpuga juhtumit ei ole Eestis veel olnud, kuid seda oleks mõistlik ennetada.

Ostukärud on mõeldud kauba transpordiks ning lapsed tuleks paigutada ostukärudes selleks ette nähtud istmetele. Nii on lapsele turvalisem ja samuti kõikidele poekülastajatele hügieenilisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles