Patsientide jagamine tekitab väikehaiglate ja ülikooli kliinikumi vahel tüli

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Mitmed Lõuna-Eesti väikehaiglad kurdavad, et patsientide ravile ja uuringutele saatmine Tartu Ülikooli Kliinikumi on muutunud raskeks kadalipuks.

Probleemid on Põlva, Elva, Valga, Viljandi ja Jõgeva haiglal ning tüli tekitab ikka raha – nii see, kes saab ravida rohkem sissetoovaid patsiente, kui ka see, kes maksab kinni patsientide ühest haiglast teise sõidutamise, kirjutab

aripaev.ee

.

Jõgeva Haigla peaarsti Peep Põdderi arvates kasutab kliinikum ära monopoolset seisundit: tal Lõuna-Eestis konkurente ei ole, saab patsiente valida ja endale kasulikumad välja sorteerida.

Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja ja Tartu Kiirabi juhatuse esimees Ago Kõrgvee ütles kommentaariks, et tõsiste juhtumite puhul ei ole haige saatmine kõrgemasse etappi probleem. Ülikoolihaigla peabki endale valima keerukad haiged, need, keda saab ravida üldhaiglas, peavad sinna jääma, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles