Virtsu vesi on taas baktereist puhas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud.
Tallinna joogivesi ei ole halvenenud. Foto: Henn Soodla

Praegu Virtsu tarbijaile vanast puurkaevust pumbatav joogivesi on esmaspäeval võetud proovide kohaselt joodav, vaid koolimaja vee analüüs näitas väikest reostust.


Pärnu tervisekaitsetalituse juhtivinspektori Reelika Tammai sõnul näitasid Matsalu veevärgi vana pumpla väljuvast veest võetud proovid, et kõik mikrobioloogilised näitajad olid korras ja tervisele ohtlikke baktereid vees polnud, kirjutas

Lääne Elu

.

Samuti analüüsiti vett Lahe tänava tupiktorustikus, kus on reostuse kogunemine suurem kui mujal. Ka sealne vesi oli puhas. Baktereid leiti vaid Virtsu koolimaja torustikust. «Seal oli baktereid veel sees. Ilmselt seepärast, et tarbimine on väike ja vesi seisab - koolimaja peaaegu enam ei tööta,» ütles Tammai.

Analüüs näitas, et endiselt pole korras uue puurkaevu vesi, kuid seda praegu ei kasutata. Just sealt kaevust pumpas Matsalu veevärk üle-eelmisel nädalal Virtsu rahva torustikku fekaalidega reostunud joogivett. «Bakterite hulk oli seal väiksem kui varem, aga vesi pole veel korras. Uut kaevu ei saa kasutusele võtta enne, kui me pole kindlad, et kõik on korras,» ütles Tammai.

Tervisekaitsja sõnul lisatakse endiselt Virtsu veele kloori, mis peaks võimalikud bakterid hävitama ka tupikkohtadest. «Tupiku otstes elavad inimesed peaksid joogivett veel keetma,» ütles Tammai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles