Rootsi munk ajab fakiirimattidega tulusat äri

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi munga valmistatud plastteravikega fakiirimatt läheb hästi kaubaks.
Rootsi munga valmistatud plastteravikega fakiirimatt läheb hästi kaubaks. Foto: E24.no/SVEIN ERIK FURULUND

Rootslane Jonas Thann kolis mõned aastad tagasi Himaalajasse, kus temast sai pika habeme ja oranži hõlstiga munk. Poolteist aastat tagasi otsustas ta aga mäelt alla tulla ja inimesi aidata.

Oma missiooni täitmiseks valmistas Thann fakiiri tööriistale sarnaneva väikeste plastteravikega kaetud mati Shaktimatten. Tervaikud on matile paigutatud spetsiaalse mustrina ja aitavad elavdada vereringet, närvisüsteemi ning parandavad seeläbi nii füüsilist kui ka vaimset tervist, kirjutas

Norra E24

.

Et võimalikult paljud nendest hüvedest osa saaks, alustas Thann koos perega ettevõtte Team Shakti. Ligi 800 Rootsi krooni (üle 1000 Eesti krooni) maksvaid matte läheb ühes kuus Rootsis ja Norras kaubaks 50 000.

Edukast algusest kannustatuna on firma seadnud plaani teenida mattide müügist sel aastal 200 miljonit Rootsi krooni (ligi 280 miljonit Eesti krooni). Enamiku teenistusest plaanib Thann uuest investeerida, kuid osa läheb Himaalajas asuva lastekodu toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles