Erakorralise meditsiini osakonda pöördutakse pisimuredega vähem

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond
PERHi erakorralise meditsiini osakond Foto: Peeter Langovits

Tänu meedia probleemipüstitusele, et erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördub palju neid, kes ei vaja kiiret esmaabi, on mõnevõrra muutnud EMOsse pöördujate profiil, teatab Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH).

Möödunud nädalal pöördus PERHi EMOsse rohkem tõsiste tervisemuredega patsiente. Nö. rohelise ja sinise triaažikategooria patsiente, kes kiiret esmaabi ei vaja, oli vähem.

«Kuigi möödunud nädalal vähenes mõnevõrra kergemas seisundis patsientide pöördumiste arv, oli üldkokkuvõttes 38 pöördumist enam ning seda just kollaste ja punaste triaažikategooria patsientide arvelt,» kinnitas EMO juht doktor Kristina Põld.

Punane kategooria tähistab eluohtlikku seisundit. Oranži kategooria alla liigitatud patsient kannatab arsti vastuvõttu oodata maksimaalselt 15 minutit. Kollase kategooria patsiendid aga tund aega.

Möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni pöördus PERHi EMOsse 1567 patsienti, kellest 256 (16 protsenti) vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 409 ehk 26 protsenti kõigist pöördumistest.

Doktor Kristina Põllu sõnul ületas pöördumiste arv tavapärase keskmise (keskmine pöördujate arv ööpäevas on 220) esmaspäeval ja reedel, mil pöördujaid oli vastavalt 276 ja 224. Jätkuvalt on palju traumadega pöördujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles