Septembrist hakatakse eriarsti lähtetoetust välja maksma aasta läbi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium
Sotsiaalministeerium Foto: Toomas Huik

Septembrist jõustuvad mitmed muudatused eriarsti lähtetoetuse korralduses ning sotsiaalministeerium hakkab toetuse andmist otsustama ja toetusi välja maksma jooksvalt.

Tervisehoiuteenuste korraldamise seaduse muudatus sätestab lähtetoetuse konkreetseks rahaliseks suuruseks 15 000 eurot. Samuti saavad eriarstid edaspidi taotleda lähtetoetust aasta läbi, teatas sotsiaalministeerium.

«Lähtetoetust võivad taotleda need eriarstid, sealhulgas perearstid, kes asuvad tööle väljaspool Tallinna ja Tartut,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. 

«Et toetuse taotlemine oleks võimalikult lihtne ja paindlik, otsustasime sisse viia rida muudatusi. Kuivõrd septembrist on lähtetoetusel ka konkreetne rahaline suurus, siis loodetavasti lisab see noortele arstidele kindlustunnet toetuse taotlemisel,» lisas minister.

Lisaks eelpool mainitud muudatustele pikendatakse ka residentuuri lõpetamise järgset lähtetoetuse taotlemise ajaperioodi viie aastani, vähendatakse toetuse taotlemiseks nõutavat töökoormust ja laiendatakse haiglate loetelu, kuhu tööle asudes on võimalik lähtetoetust taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles