Kuus snäkki, mida tasuks võimalusel vältida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisikoogid. Illustreeriv foto.
Riisikoogid. Illustreeriv foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Portaal news.com.au toob välja kuus toitu, mille söömist oleks üldjuhul targem vältida. Nii mõnegi toidu puhul arvame seejuures, et tegemist on pigem tervisliku snäkiga. 

Riisileivad

Pole tähtsust, kas valget riisi on kasutatud koogikese, batooni või krõpsu valmistamiseks, riis tõstab siiski väga järsult veresuhkru taset. Valges riisis puuduvad ka kiudained, mis aeglustaksid suhkru imendumist.

Sai

Saial ei ole nii suurt toiteväärtust kui näiteks täisteraleival. Ka valget jahu peetakse «kiireks süsivesikuks», mis tõstab järsult veresuhkru taset.

Maitsestatud vesi

Maitseveed sisaldavad sageli suures koguses suhkrut, mistõttu on oma vitamiinid targem kätte saada puuviljadest ja juurviljadest, millele tasub peale juua tavalist vett. Saksamaal leiti  kolmest maitseveest kantserogeenset ainet benseeni, mis tekib askorbiinhappe ja säilitusaine bensoaadi koos kasutamisel.

Muffinid

Muffinid on üldjuhul ühed suured kaloripommid, mis sisaldavad palju rasva ja suhkrut.

Külmutatud jogurt

See salakaval maius võib teinekord sisaldada sama palju suhkrut kui tavaline jäätis, samuti ka sama palju kaloreid, kui jogurtile lisatakse siirupit või muid maiuseid.

Müslibatoonid

Poes leidub väga erinevaid müslibatoone. Osa müslibatoone sisaldab kolm kuni neli teelusikatäit suhkrut ühe batooni kohta ning on kaetud glasuuriga, mis on kõike muud kui tervislik. Austraalia Hambaarstide Assotsiatsioon soovitab müslibatoone, kuivatatud puuvilju ja puuviljamahlu pakkuda lastele vaid kord nädalas, sest need on üldjuhul liiga magusad ja happelised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles