Kannatanu pidi Kuressaares kiirabi ootama ligi pool tundi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kukkus Kuressaares Maxima poes kokku vanem mees, kellele kiirabi kutsumiseks kulus mitu telefonikõnet ja ligikaudu pool tundi.

Pealtnägija sõnul kukkus mees kokku kassade juures, tal tekkisid krambid ja kõrval oli näha ka verd, kirjutab Saarte Hääl. «Turvatöötajad panid kannatanule sooja teki peale ning ka müüjad andsid endast parima ja läksid appi,» kirjeldas juhtunut pealtnägija.

Häirekeskus registreeris väljakutse 20.08 kell 12.51. Kuna Kuressaares on kaks kiirabibrigaadi ja häirekeskuse teatel olid mõlemad sel ajal hõivatud haigete haiglasse viimisega, ei olnud kohe võimalik Maxima juurde autot saata. Esimesena vabanenud kiirabi saadeti välja kell 13.16 ja jõudis kohale viie minutiga.

«Kuna kiirabid olid hõivatud, juhendas kiirabi ootamise ajal sündmuskohta häirekeskuse arst. Häirekeskusel on arstid, kelle abi sarnastel juhtumitel kasutada,» ütles häirekeskuse avalike suhete juht Jaana Padrik.

«See oli äärmiselt šokeeriv, kuna keegi ei saanud aru, mis mehega juhtus, ning esimesed 10 minutit võivad olla otsustavad,» rääkis pealtnägija. Seetõttu hämmastas teda, kui kaua aega võib kiirabil minna, et jõuda umbes kilomeetri kaugusel asuva abivajajani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles