70 protsenti ameeriklannadest on seksuaalprobleeme kogenud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev süngete mõtete heietamine tekitab põhjendamatut ärevust.
Pidev süngete mõtete heietamine tekitab põhjendamatut ärevust. Foto: images.com
Värske uuring näitab, et tervelt 70 protsenti ameeriklannadest on seksuaalprobleeme kogenud ning 22 protsenti oli nende pärast vägagi või lausa äärmiselt mures.
Seksuaalprobleemina võeti arvesse nii seksuaalse iha vähenemist, suutmatust erutuda ja orgasmi saada, valulikku vahekorda, tupe kuivust kui ka äärmiselt suurt seksuaaliha, kirjutab Healthday.

Seksuaalprobleemid mõjutasid negatiivselt ka naiste romantilisi suhteid (44 protsendil juhtudest), enesehinnangut (43 protsendi puhul) ja vaimset tervist (42 protsendil naistest). Lisaks tekitasid voodimured 66 protsendil uuritavatest stressi ja ärevust, 28 protsendil mõjutasid need magamisharjumusi ning veerand naistest kurtis kehakaalu muutumise üle.

Uuringu viisid läbi USA riiklik naiste tervise keskus (NWHRC) ja reproduktiivtervise asjatundjate ühendus (ARHP).

Seksuaalprobleeme puudutava info saamiseks kasutati kõige sagedamini internetti – seda infokanalit eelistas 35 protsenti naistest. 32 protsenti uuritutest pöördus aga esmajoones oma partneri poole. Arstidelt tõttas abi saama 18 protsenti vastajaid.

«Arvestades seksuaalprobleemidega naiste arvu, on tähtis pakkuda neile tõest ja kallutamata infot seisundite kohta, millega nad oma elu jooksul kokku puutuda võivad,» sõnas NWHRC tegevdirektor Elizabeth Battaglino Cahill.

«Õnneks saab paljusid seksuaaltervisega seotud probleeme hariduse, elustiili muutuste, nõustamise ja ravi abil edukalt lahendada ning me julgustama naisi oma partneri ja arstiga rääkima,» lisas Cahill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles