Haigekassa: e-konsultatsiooni teenus pole eesmärki täitnud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-konsultatsioon võiks asendada eriarstiabi vastuvõtte.
E-konsultatsioon võiks asendada eriarstiabi vastuvõtte. Foto: SCANPIX

E-konsultatsiooni teenuse väljatöötamisel loodeti, et see võiks asendada umbes 30 protsenti eriarstiabi vastuvõttudest. Seni pole eesmärki saavutatud, märkis Eesti Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross.

Ross on seisukohal, et saatekirjade ja tehtava töö sisukus peab kasvama ning praktikas toetab seda uus e-teenus, kirjutab Meditsiiniuudised.

E-konsultatsiooni laiendamine sõltub esialgu sellest, kuidas perearstide selts saavutab erialadega kokkulepped saatekirjade sisu osas.

«Eelmisel aastal, kui toimus teenuse nõuete väljatöötamine, oli jutuks, et see võiks asendada ca 30 protsenti eriarstiabi vastuvõttudest. Sellele tuginedes võib väita, et teenus ei ole seni rakendunud ootuspäraselt ja eelkõige ootame esmalt teenusega liituma rohkem eriarstiabi osutajaid erinevatest piirkondadest,» rääkis Ross. See tagaks tema sõnul nii perearstidele kui patsientidele parema valikuvõimaluse.

Sel aastal töötatakse välja e-konsultatsiooni e-saatekirja nõuded järgmistele erialadele: reumatoloogia, pulmonoloogia, kõrva-nina-kurguhaigused, taastusravi ja kardioloogia.

Haigekassa on seisukohal, et antud nõuete väljatöötamine, nagu ka uroloogia ja endokrinoloogia erialal, on vajalik, et perearstid teaks paremini teiste erialade arstide ootusi vajaliku eelinfo ja teostatud uuringute osas  ja seega kasvaks e-saatekirjade sisukus.

E-tervise andmetel on e-konsultatsiooni kasutatud  alates märtsikuust kuni augusti alguseni 193 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles